Foto:Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Halland

Filmad under misstänkt sexköp – nämndeman anmäld

1:27 min

Mannen konfronterades av ett team från tidningen GT direkt efter att han kan ha köpt oralsex i en skogsdunge. Den halländske nämndemannen har nu avslutat sitt uppdrag och har även polisanmälts.

Efter kontakter med företrädare för sitt parti beslöt en nämndeman i Halland att lämna alla sina uppdrag efter ett misstänkt sexköp.

– Jag såg det som bäst både för personen själv och för partiet. Och nu tycker jag att han har tagit sitt ansvar. Men det kommer att bli tufft för honom framöver, säger en företrädare för nämndemannens parti.


Mannen valde att hoppa av sedan kvällstidningen GT hade filmat ett sexmöte i en skogsdunge i Halland i förra veckan.

Själv nekar mannen till att ha betalat för sexmötet.

Den halländske nämndeman har nu också polisanmälts. Det är polisen själva som anmält honom för brott mot sexköpslagen.

– Vi diskuterade det under förmiddagen och sen bestämde vi oss för att upprätta en anmälan, säger Jan Nicklasson på Hallandspolisen.

Men han poängterar att det troligten krävs uppgifter från vittnen som träder fram för att mannen ska kunna fällas för något brott.


Det hela uppdagades av tidningen GT när de följde efter mannen till en skogsdunge där han ska ha fått oralsex för pengar.

Vid konfrontationen ställde tidningen frågan om han som nämndeman inte vet att det är olagligt att köpa sex. Varpå mannen svarar "nu räcker det" och joggar därifrån.


Enligt kvinnan som GT har haft kontakt med har mannen köpt sex av kvinnan flera gånger.

- Jag tycker att en person som sitter som nämndeman i en domstol är en hycklare när han samtidigt köper sex, säger hon till gt.se.

Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista