Klubblokalen i Kungsbacka som i dag hyrs av Tragisk MC. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Kungsbacka

Mc-klubb drar kommun inför hyresnämnden

1:36 min

Mc-klubben Tragisk MC i Kungsbacka, kommer inte få behålla sin klubbstuga. Det har Kungsbacka kommun beslutat efter att de fått information från polisen om att klubben haft nära kontakt med medlemmar ur Hells Angels.

Nu har mc-klubben tagit ärendet till hyresnämnden, eftersom man tycker att kommunen inte kan säga upp ett hyresavtal på sådana här typer av grunder.

– Förra våren fick vi veta från polisen att klubben närmat sig den organiserade brottsligheten, säger Ulrika Granfors fastighetschef i Kungsbacka kommun.

Det är bland annat dessa grunder, som mc-klubben Tragisk MC, vill pröva om de håller för en uppsägning av deras lokal. Den 16 september togs tvisten upp i Hyresnämnden. Eftersom parterna inte var i närheten av att komma överens, så ligger nu ärendet vilande fram till den sista mars nästa år, då uppsägningstiden går ut. Enligt Ulrika Granfors, så har kommunen rätt att säga upp hyresgäster på dessa grunder.

Kungsbacka kommun är nu beredda att betala ett skadestånd på ett års hyra - men mc-klubben kräver en mycket högre summa med förklaringen att de bland annat har lagt ut pengar för renovering av lokalen.

P4 Halland har sökt Tragisk MC utan resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista