Laholm

24 varslade om uppsägning på KWA

3:01 min

24 kollektivanställda på möbeltillverkaren KWA i Knäred varslades i går om uppsägning. Om varslet blir verklighet kommer bara sju personer bli kvar på verkstadsgolvet efter neddragningen.

I går varslades 24 kollektivanställda på Knäreds Werkstads AB i Knäred. Om alla varslen går igenom så betyder det att endast sju kollektivanslutna jobbar kvar på fabriken, och rösterna bland de boende i Knäred var dystra efter beskeden när vi pratar med bland annat Berit Dahlgren och Lennart Svensson som bor i Knäred.

KWA, Knäreds Werkstads AB har funnits i Knäred sedan 1946 och har i dag ca 50 anställda tjänstemän och kollektivanslutna. Men nu kan antalet kollektivanslutna drastiskt minska på arbetsplatsen om varslen går igenom. Företagets VD, Mikael Petrius, hoppas att företaget ska ta sig igenom konstruktionen och sedan anpassa antalet anställda efter produktionen


Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista