1 av 3
Höstfint till dörren. Foto: Kathinka Lindhe/Sveriges Radio
2 av 3
Höstinspiration á la trädgårdsmästare Anneli Bengtsson. Foto: Kathinka Lindhe/Sveriges Radio
3 av 3
Rönnbär är tacksamma att pynta med, färgglatt och fint! Trädgårdsmästare Anneli Bengtsson skapar. Foto: Kathinka Lindhe/Sveriges Radio.
Trädgård

Så här gör du höstfint hemma

5:50 min

Nu är det dags att ta vara på de vackra höstfärgerna och göra dekorationer. Trädgårdsmästare Anneli Bengtsson använder sig av kornell, tallris, murgröna, rönnbär, björnbär och äpple.

– Tänk kontraster när du skapar ditt arrangemang och använd det du har i trädgården eller lätt hittar i naturen, säger Anneli Bengtsson.

Hos trädgårdsmästare Anneli i Haverdal pågår tillverkning av en höstprydnad för ytterdörren. Hittills har Anneli tagit tre kvistar av tallbar och tre röda kornellvistar som är avbladade. De har fästs ihop med ståltråd och sedan för att dölja ståltråden har hon virat runt gammal säckväv.

Vill du plocka in fina höstfärger inomhus? Anneli använder en cylindervas av glas som hon fyller med bland annat äpple, rönnbär och tallris.

Anna Carlsson
anna.i.carlsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista