Fritdschef Maria Björklund, Christofer Bergenblock, ordförande i kultur och fritidsnämnden och Valter Caspersson, projektledare för Varbergs fastighetsbolag. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Varberg

Varbergs ishall ska locka nya skridskoåkare

1:33 min

Snart invigs Varbergs nya ishall på Håsten som kostat 64 miljoner kronor. Om två veckor slås dörrarna upp och nu hoppas man på att en bredare målgrupp ska hitta till ishallen.

Varbergs ishall har kostat 64 miljoner att bygga och har kapacitet att ta in 500 åskådare. Förhoppningen är inte bara att ishallen ska vara till för föreningar utan även att allmänheten ska snöra på sig skridskorna och testa isen.

– Vi har haft ett väldigt stort fokus just på allmänheten när den här anläggningen har byggts och allmänheten kommer få väldigt stor del av tiderna här, säger Maria Björklund som är fritidschef på Varbergs kommun. 

– Varje dag kommer det vara öppet för allmänheten och skolan kommer få en väldigt stor del. Sedan kommer föreningslivet kunna vara här och träna och spela matcher, i regel på kvällstid. Jag tror att det här kommer skapa ett intresse som inte alla har haft.

Utöver de tider som allmänheten får tillgång till, så är det som vanligt ishockeyn som kommer dominera när det kommer till de föreningar som har tillgång till Varbergs ishall. Men man kommer avsätta tider även för konståkning och kälkhockey - en verksamnhet som arrangeras av Varbergs handikappidrott.

Det görs även speciella satsningar för tjejer, genom att det anordas tjejkvällar. Då är det fri entré och gratis att hyra skridskor och hjälm och Christofer Bergenblock, som är ordförande i kultur och fritidsnämnden, tycker att inriktningen på tjejer är en viktig satsning. 

– Man sänder signaler om hur man ser på jämställdhet och det är väldigt viktigt för en kommun, säger Christofer Bergenblock.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista