Warbergs IC mot nya höjder? Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Sport

Innebandyn behöver fler mål

5:07 min

Innebandyn har blivit statisk och defensivt inriktad. Det vill Warbergs IC ända på och kommer i år satsa rejält på att göra mycket mål. Ett nytt spelsystem skall utveckla sporten mer offensivt och locka fler till innebandyn hoppas lagets tränare Jim Canerstam.

Den nye tränaren satt förra säsongen på läktaren och såg de flesta av Warbergs matcher. Där tyckte han att det hände för lite på planen och att något behövde göras för att sporten skall bli mer attraktiv.

Elitinnebandyn har utvecklats åt att försöka släppa in färre mål än motståndaren istället för att göra fler, menar han.

Resultaten från försäsongen visar att Warberg är på en ny väg. Laget har i de flesta av träningsmatcherna gjort mer än tio mål, men också släppt in fler mål än tidigare år. Laget har dessutom nästan fördubblat antalet skott från 40 till 80 per match.

Nyckelt till det nya spelet är att inte vänta in motståndarens misstag utan istället tvinga fram misstagen genom att pressa laget högt upp med mycket spelare.

Inspirationen hittar Warbergsledningen i hockeyvärlden. –Där har man ju en tanke om att pressa motståndaren och inte låta dem dra ner tempot, säjer Canerstam.

Förhoppningen är, enligt Canerstam, att det nya spelet skall förvandla sporten, göra den roligare att utöva och mer underhållande att titta på

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista