Paradise crue från Falkenberg - Linus Carlstedt, Elliot Holmström och Hampus Halldén. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
Livemusik

Paradise crue har hårdrocksframtiden för sig

7:47 min

När ett gäng gamla rockrävar dammar av sina band i helgen under evenemanget Hårdrocksjävlar på Kajskjulet i Halmstad så får de sällskap av ett förband som är allt annat än gammalt. Femtonåringarna i Paradise crue har snarare framtiden för sig.

– Man hoppas ju verkligen att vi är framtiden. Det går ju bra för oss, vi får mycket spelningar och det rör sig, säger Linus Carlstedt, sångare och gitarrist i bandet.

Bandet har funnits i två år, och de minns sin första spelning på Tullbrofestivalen i Falkenberg med en aning fasa.

– Jag var skitnervös, säger Elliot Holmström, basist.

– Det var en jädra massa folk. Jag var så nervös så jag höll på att spy, säger Linus Carlstedt.

Nu, två år senare, har de ett gäng spelningar bakom sig och en EP på gång som förhoppningsvis kommer i vår. Och det är andra svårigheter som har dykt upp. Som målbrottet.

– Jag är där just nu. Ibland går det bra, ibland inte. Jag försöker sjunga mörkt, försöker köra från magen, säger Linus.

Therese Wahlgren
therese.wahlgren@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista