Godståg med klor har spårat ur utanför Kungsbacka

Ett godståg med tolv vagnar som innehåller klor spårade vid ett-tiden idag ur mellan Kungsbacka och Lindome vid Anneberg. Loket ligger vid sidan av spåret och de fyra första vagnarna står bredvid banvallen.  Något klor har inte läckt ut och ingen av vagnarna har vält. Enligt räddningstjänsten finns det heller ingen risk för att de välter.

Så småningom ska man försöka lyfta tillbaka vagnarna på spåret. Per Nyqvist på räddningstjänsten säger att det är ett riskfyllt moment för då kan det uppstå läckage. Lyftningen ska man göra antingen under måndag kväll eller på tisdagen.

Olyckan får stora konsekvenser för tågtrafiken. Tågen kan inte passera olycksplatsen. När det gäller pendeltågen mellan Kungsbacka och Gbg så går de från Göteborg fram till Lindome. Sen blir det buss till Kungsbacka, och omvänt. Bussarna går i skytteltrafik, alltså inte efter nån tidtabell. ”Tills vidare” är beskedet. Vad gäller fjärrtågen går dom söderifrån upp till Kungsbacka, där det bli buss till Göteborg och vice versa från Göteborg. Hur lång tid det tar innan trafiken fungerar som vanligt är ännu inte känt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".