Falkenberg

Polisen jagar vittnen till mordet

0:43 min

En 26-årig man sköts ihjäl på Falkagård i Falkenberg sent på måndagskvällen. Polisen hittade den skottskadade mannen nära en cykelbana vid Solhagavägen.


Polisen larmades till bostadområdet Falkagård vid 23.30 – efter att boende i området hade hört skottlossning. På en cykelbana hittades den skadade 26-åringen som fördes till sjukhus där det konstaterades att han hade avlidit. Dödsskjutningen rubriceras som mord.

Mannen var född 1986 och kommer från Falkenberg.

– Platsen spärrades av, vi har sökt med hundar i området, gjort en första teknisk undersökning och sökt vittnen, berättar polisens informationschef Lars Grimbeck till P4 Halland tidigt på tisdagsmorgonen.

Har ni några misstänkta?

– Nej, vi är väldigt angelägna om att komma i kontakt med alla som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen. Vi är intresserade av både vittnesuppgifter och tips.

Har det varit några händelser i Falkagård som man kan koppla samman med den här händelsen?

– Det är för tidigt att göra en sån sammankoppling. Först måste vi skaffa oss en klarare bild av vad som hänt.


Polisen berättade på tisdagseftermiddagen att de förstäker i området runt Falkagård till följd av dödskjutningen. Detta, enligt polisen, för att folk ska känna sig trygga – och för att samla in tips och vittnesuppgifter. Flera vittnen har hört av sig, men ännu har polisen inte fått tag i någon som har sett dödskjutningen.

– Vi håller på att höra dem som hört av sig till oss. Och vi har inlett en dörrknackning under dagen i Falkagårdsområdet. Den räknar vi att hålla på med hela eftermiddagen och kvällen för att nå så många som möjligt där, säger Tommy Nyman som är informatör på Hallandspolisen.

Per Qvarnström
per.qvarnstrom@sverigesradio.se

Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista