1 av 7
Fortfarande avspärrat på Andersberg, tidigt på tisdagens förmiddag. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio
2 av 7
Foto: Anders Andersson/TT
3 av 7
Foto: Anders Andersson / TT
4 av 7
Foto: Anders Andersson/TT
5 av 7
Omkring 100 personer samlades i och utanför lokalen där minnesstunden hölls för mannen som misstänks ha mördats i en närlivsbutik i Andersberg i Halmstad. Foto: Johan Sundström / Sveriges Radio
6 av 7
Polisens fortsatte att söka av brottplatsen under dagen. Foto: Johan Sundström / Sveriges Radio
7 av 7
Under eftermiddagen fortsatte polisen att spärra av området. Foto: Johan Sundström / Sveriges Radio
Misstänkt mord

Två efterlysta för butiksmord

Tommy Nyman: "Förhoppningar att vi ska hitta dem"
4:28 min

Två män i 20-årsåldern är efterlysta misstänkta för delaktighet i mordet. Det var sent i måndags kväll som en 25-årig man hittades död vid en närbutik på Andersberg i Halmstad.

Polisen kunde sent under eftermiddagen definitivt identifiera den döde mannen, en 25-årig man från Halmstad, som arbetar i butiken.

Men redan tidigare var det känt för anhöriga att mannen var död. Runt hundra personer samlades tidigare under tisdagen vid en minnesstund för 25-åringen. Medborgarservice som ligger intill öppnade sin lokal vid lunchtid för alla de som kom för att sörja honom.

Tommy Nyman, som är informatör på Hallandspolisen säger att de gjort en teknisk undersökning under natten och också hållit förhör med personer som funnits i närheten av butiken på kvällen. Det har lett fram till att man anhållit de två personerna som nu är efterlysta av polisen över hela landet.

Polisen skulle också knacka dörr i höghusen i området.

Det var vid 23-tiden i måndags kväll som polisen fick larmet. En livlös man hittades vid butiken. Han hade utsatts för kraftigt våld, vilket gjorde att polisen misstänkte mord.


Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".