1 av 2
Shemsi Grajqevci och Sapna Billgren jobbar på Medborgarservice i Andersberg. Foto: Johan Sundström / Sveriges Radio
2 av 2
Misstänkt mord

Efter mordet: "Hålla nere ryktesspridning"

0:42 min

Två män är efterlysta över hela landet efter ett misstänkt mord på en 25-årig man i en närbutik på Andersberg i Halmstad. Och det är många som har tagit sig till platsen för att sörja 25-åringen och ställa frågor.

Polisen letar fortfarande efter de två män i tjugoårsåldern som är misstänkta för att ha mördat en 25-årig Halmstadbo på Andersberg i måndags kväll. Männen är anhållna i sin frånvaro och efterlysta över hela landet.

25-åringen som jobbar i närbutiken på Andersberg hittades livlös sent vid butiken i måndagskväll. Han hade utsatts för mycket kraftigt våld. Bland annat med kniv, enligt uppgifter till P4 Halland


Många samlades både i tisdags och under onsdagen i Medborgarservices lokaler för att sörja mannen.

Polisen håller också många förhör i området och har ett bemannat kontor där de tar emot tips och hjälp i utredningen.

– Det är dämpad stämning fortfarande, men det är mycket folk i rörelse, säger Shemsi Grajqevci som arbetar på Medborgarservice.

– Jag tror att vi kan hjälpa till för att hålla nere ryktesspridning, för många kommer och berättar vad de hört. På något sätt är vi en garant för att allting går vidare, någon normalitet på nåt sätt, för det behövs, säger Sapna Billgren.


Johan Sundström
johan.sundström@sverigesradio.se

Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista