Falkenberg

Fyra spelare och en tränare har lämnat FFF

4:09 min

Danny Ervik är den senaste i raden av spelare som bestämt sig för att lämna Falkenberg på kort tid.  Högerbacken har skrivit ett treårigt kontrakt med Mjällby. Och nyförvärvningarna låter vänta på sig. 

 --Det var väl inte helt oväntat. Vi visste att han hade kontakt med dem, säger Lars Eric Nilsson, ordförande för Falkenbergs FF om Erviks övergång.

Sedan tidigare är det klart att Victor Sköld, Niclas Eliasson, Jesper Hansen och Hasse Eklund lämnar. Det blir fyra spelare och en tränare som har gått vidare inför debuten i allsvenskan.

 – Det är så varje år. Är man ett lag som tar in unga talanger och får dem på kartan så blir det så. Det är inget onormalt för Falkenbergs FF, säger Lars Eric Nilsson.

Fansen börjar bli otåliga och vill se resultat. När kommer ni att kunna presentera några nyförvärv? 

 – Fansen är alltid otåliga, det var likadant i fjol. Det får vi leva med. Man kan inte presentera någonting förrän vi har den person som passar in i vår organisation, säger Lars Eric Nilsson.

Nyckelpersonen i allsvenska laget blir naturligvis den nya tränaren. Enligt Lars Eric Nilsson pågår ett intensivt arbete med att rekrytera Hasse Eklunds efterträdare. Men tränarfrågan kan vara löst är oklart.

 – Vi räknar med att ha en tränare klar när Hasse lämnar oss.

Har du något drömnamn?

 – Vi pratar inte om några namn förrän vi har kommit så långt. Vi vill inte säga något förrän det är helt klart och det gäller både spelare och tränare. 

Anna Nyberg
anna.k.nyberg@sverigesradio.se