Halmstad

Åtalas för narkotikabrott – greps i Holland

En 38-årig man har åtalats för narkotikabrott misstänkt för att ha sålt fyra kilo cannabis i Halmstad. Mannen har varit häktad i sin frånvaro sen i februari i år. Men kunde i oktober gripas i Holland, genom EAW, europeisk arresteringsorder.

Mannen misstänks ha sålt mer än fyra kilo cannabis i Halmstad efter att – med hjälp av tre andra män – ha smugglat in narkotikan till Sverige via Trelleborg. Polisen stoppade sedan lastbilen på E6:an i Göteborg.

Före leveransen har 38-åringen träffat de tre andra männen vid två olika tillfällen i Halmstad inför narkotikaleveransen. Något som ska finnas vittnesuppgifter på.


Narkotikan ska sen ha överlämnats i Holland eller Tyskland till två av dessa män.

När narkotikan sedan fördes in i Sverige har 38-åringen haft omfattande telefonkontakt med en av männen som han ska ha överlämnat narkotika till och även den tredje mannen, som han då ska ha försökt sammanföra i Sverige.

Dessutom ska han ha anlitat en fjärde man för att i december förra året åka till Halmstad och hämta pengar för narkotikan av en av de männen som hade tranporterat nakotikan. Där han hade kontakt med båda männen.


Polisen har beslagtagit 176 500 kronor i kontanter. Det har hållits förhör med 38-åringen samt de andra fyra inblandade männen.

Dessutom finns ett flertal vittnesuppgifter, bland annat från ett möte på Grand Hotel i Halmstad samt vid Netto på Nyhem.

Rättegång har redan hållits gällande de männen som transporterade narkotikan. I det ena fallet är målet överklagat till hovrätten. Den andra mannen har fällts och avtjänar nu sitt straff.

Den man som skickades för att hämta pengar för narkotikan har blivit frikänd.


Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se