Carlsson & Co

Martin från Halland blev munk

7:43 min

För fyra år sedan blev Martin Pettersson från Träslövsläge munk på Sri Lanka. "Jag blev ganska förvånad själv och jag hade ingen aning om vad jag gav mig in på. Jag träffade en munk på Sri Lanka och han sa du kan bli munk med mig och på den vägen är det", berättar Martin Pettersson.

För 6 år sedan så gav sig Martin Pettersson från Träslövsläge iväg på en lång resa, under två år reste han runt i världen; Indien, Sri Lanka, Filippinerna Australien, Nya Zeeland och sedan fyra år tillbaka är han munk och bor just nu på Sri Lanka.

Martin Pettersson eller Dhammadinne som han heter som munk har förutom att praktisera på Sri Lanka bott på meditationscenter i Malaysia. Under flera månader bodde han i ett strikt burmesiskt meditationscenter, där allt fokus ligger på meditation, från 04.00 på morgonen till ca 22.00 på kvällen.

Martin berättar att det var inte den buddistiska religionen med dess ceremonier som fick honom att hitta rätt väg utan det var just meditationerna som ledde honom vidare.

Innan Martin blev munk jobbade han som säljare, en framgångsrik och målmedveten säljare som hela tiden drevs vidare mot nya mål till att nu, periodvis, bara meditera. Vad tänker han om det liv han levde tidigare med mycket materiella ting runt sig?  

Anna Carlsson
anna.i.carlsson@sverigesradio.se