Hembesök idag hos de som kan bli evakuerade

Alla de som berörs av en eventuell evakuering i samband med att det urspårade godståget i Kungsbacka ska lyftas upp på spåret igen, får idag ett personligt besök av polisen och representanter från kommunen.

När och om det blir en evakuering är inte klart än men kommunen och polisen förbereder sig för att det kan bli aktuellt. Det innebär också att man under helgen har extra öppet på stadshuset så att folk kan vända sig dit med sina frågor. Hittills idag har man fått ta emot mellan 20 och 25 samtal och frågorna handlar bland annat om vad man ska göra med sina djur vid en eventuell evakuering och hur bärgningsarbetet med tåget går. Telefonnumret man kan ringa är 83 50 00. På kungsbacka kommuns hemsida www.kungsbacka.se finns också uppdaterad information.

När det gäller tömningen av vagnarna så räknar räddningstjänsten med att man kan bli färdig med det arbetet under dagen idag. Morgondagen blir sedan troligen en slags mellandag då man fortsätter arbetet med att stadga området runt vagnarna så att det håller för den kran som sen ska lyfta upp vagnarna. På måndag fattar man sedan vidare beslut om hur arbetet ska fortsätta. Kanske måste man gräva runt vagnarna, bland annat för att leta efter en stoppbock som stod på spåret och som man ännu inte har hittat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".