Skådespelaren Jonathan Andersson. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio

Jonathan gör huvudrollen i Johan Rencks tv-serie Ettor och nollor

10 min

Rollen som "Johnny" i filmen baserad på Håkan Hellströms texter var Jonathan Anderssons stora filmdebut. Det dröjde inte länge innan han fick återvända till Göteborg för nya inspelningar.

– Det gick rätt fort, jag provfilmade för rollen i Ettor och nollor och började filma den ganska direkt efter, säger Jonathan Andersson.

Ettor och nollor är första svenska tv-serien som Johan Renck regisserar. Manusförfattaren Oskar Söderlund fick idén till storyn när han läste en tidningsartikel om en kreditkortshärva, och genom den skildrar de ett genomkorrumperat, mörkt och brutalt Göteborg. Jonathan Andersson spelar huvudrollen som Sebbe, en person som är misstänkt för att ha agerat målvakt i den stora härvan.

– Den ger en mörk och dystopisk bild av Göteborg. Det var otroligt häftigt att arbeta med Johan Renck, han var väldigt säker och trygg med sin grej, säger Jonathan Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista