Foto: Johan Sundström/Sveriges Radio

Polisen letar nya vittnen efter mystiskt dödsfall

Polisen söker fler pusselbitar för att få veta vad som hände en 28-årig man i slutet av oktober. Mannen hittades död i sin lägenhet efter att ha åkt ambulans till akuten i Halmstad.

Mannen var på krogen i Halmstad under kvällen 25 oktober. Mitt i natten gick han vidare till Mc Donalds på Brogatan. Därefter klev han på en buss på Österskans busstation och hoppade av vid Sturegymnasiet.

En stund senare var han tillbaka på Österskans busstation. Väl där såg ett vittne hur han trillar baklänges och slår huvudet i gatan.

 – Det är oklart varför han ramlar, säger Tommy Nyman, polisens informatör Tommy Nyman.

Polisen kan inte utesluta att 28-åringen blivit knuffad eller slagen innan han föll. Vad som orsakade mannens död vill polisen inte gå in på.

Efter fallet åkte 28-åringen till akuten med ambulans. Men innan han blivit undersökt av läkare tog han en taxi hem. Dagen därpå hittades han död i lägenheten.

Enligt polisen var det förhållandevis mycket folk på busstationen.

– Vi är mycket intresserade av att veta vad han hade för sig mellan klockan 01.40 och 2.20 under natten mot lördagen 26 oktober, säger Tommy Nyman.

   

Det här har hänt 25-27 oktober 2012

Fredag 25 oktober: Under kvällen är 28-åringen på restaurang i Halmstad. Lämnar klockan 01 natten lördag. Går till Mc Donalds på Brogatan. På hamburgerrestaurangen har han en brunbeige skinnjacka på sig.

Lördag 26 oktober. Klockan 01:40: 28-åringen hoppar på en buss på Österskans. Hoppar av några minuter senare vid Sturegymnasiet.

Lördag 26 oktober. Klockan 02:20: Är tillbaka på  Österskans. Ambulans hämtar 28-åringen sedan ett vittne sett honom slå huvudet i gatan efter ett fall baklänges. Nu har han en annan och ljusare jacka på sig. Väl framme på akuten lämnar han i en taxi innan läkare hunnit undersöka honom.

Söndag 27 oktober hittas 28-åringen död i sin lägenhet i Halmstad. Den rättsmedicinska undersökningen visar att han fått någon form av skada som inte orsakats av fallet på gatan.

Källa: Polisen   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".