Eleverna får åka buss till andra idrottshallar och delvis ha idrott utomhus efter branden i Skogstorpsskolans idrottshall, säger rektor Olle Steneryd. Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio.

Idrottshallen brann ner – tar 1,5 år att bygga

Rektorn: "Vi får tänka lite nytt"
1:14 min

Det är ännu inte helt klart hur idrottsundervisningen ska fungera för eleverna på Skogstorpsskolan efter att idrottshallen brann ner i mellandagarna.

Olle Steneryd som är rektor säger att han är inriktad på att hitta olika lösningar. Det handlar om att bussa eleverna till Morups idrottshall och Stafsinge. Man funderar också på att ha mer utomsidrott och att använda sig av Klitterbadet och ishallen mer än tidigare.

Idrottshallen måste helt rivas och byggas upp på nytt vilket beräknas ta ungefär ett och ett halvt år.

– Vi får tänka lite nytt och vara flexibla, säger rektor Olle Steneryd

Till nästa termin tror Olle Steneryd att man får titta även på andra hallar, lägga om schemat och eventuellt förlänga skoldagen.

Även delar av skolan blev rökskadad, men nu har man röksanerat så alla elever kan gå i skolan som vanligt när terminen startar i morgon.

480 elever har sin idrottsundervisning i Skogtorsp idrottshall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".