Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.

Tjuvar stal över 500 chokladkakor

1:39 min

En chokladliga plågar butiker i Varberg. Håstenshallen har blivit av med över 500 chokladkakor den senaste veckan. 

En chokladliga härjar i Varberg. De har specialiserat sig på 200-grams chokladkakor från Marabou som tjuvarna snor hela kartonger av.

Coop Håstenshallen är hårt drabbade där har man blivit av med drygt 500 chokladkakor de senaste två tre dagarna, berättar butikschefen Andreas Andersson.

– Vi känner att det är lite halvt organiserat, det här. De går in i grupp ett par, tre personer i stöten och tar hela kartonger som de stoppar ner i väskan snabbt som attan, och sen går de ut.

Chokladtjuvarna ska ha fått med sig 500 chokladkakor till ett värde av nästan 10 000 kronor.

– Det är lite smått unikt och vi förstår faktiskt inte varför Marabous 200-grams chokladkaka ska vara så himla attraktiv, men jag har hört mig runt med flera butiker och fått reda på att det är fler butiker som har haft problem.

Straffet för chokladstöld kan bli högt. En och en halv månad i fängelse blev straffet för en 53-årig man som var väldigt chokladsugen när han besökte en mataffär i Halmstad i september och fick med sig 68 chokladkakor därifrån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista