1 av 2
Christian Albinssons galna idé blev verklighet. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio
2 av 2
På lördag ställs Bengan boys mot andra världsstjärnor i Halmstad arena. Foto: Jonas Ekströmer/TT.

Bengan boys i hårdträning inför slutsåld match

11 min

På lördag gäller det för gamla Bengan boys. De ställs mot ett lag av andra gamla handbollsvärldsstjärnor i något som kallats "matchernas handbollsmatch" i Halmstad arena.

– Första idrottsminnet jag har var 1990 när Sverige vann i Tjeckoslovakien. De är ju sådana stora profiler de här killarna, så det började med att jag ville göra en dokumentär om dem, och sedan kom vi på att vi borde ordna en match för att marknadsföra dokumentären. Men nu är ju matchen det stora, säger Christian Albinsson, initiativtagare till både dokumentär och match.

Albinsson arrangerar ihop med Drott där han sitter i styrelsen. Och intresset för matchen har varit enormt. På fredagförmiddagen meddelar Drott på sin Facebooksida att arenan är utsåld.

– Jag är väldigt förvånad över det. Jag vågade inte ta ut något i förskott.

Under tiden fram till matchen har Christian Albinsson följt uppladdningen hos spelarna via Twitter och kontakter på mejl och telefon. Och enligt uppgift ska Ljubomir Vranjes och de andra i Bengan boys ligga i hårdträning.

– De är ju vinnarskallar. De tränar jättemycket nu och lägger ut lite pikningar till varandra på nätet och sånt. Vranjes hävdar själv att han kan gå in i Bundesliga nu och kanske inte spela en hel match, men göra byten.

– Men Bengan ringde mig häromdagen och frågade "har ni läkare?". Han är väl van att ha kontroll...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista