Eva Hermansson är platschef på ett gym i Halmstad.

Börjar det nya året med träning

"Nyårslöften är till för att brytas"
1:49 min

Inför årskiftet är det många som vill bli mer hälsosamma. På gymmen i Halmstad märks en ökning av nya medlemmar.

Det nya året innebär en nystart för många. På gymmen i Halmstad så innebär årets första månad ett högt tryck på personer som vill börja träna. Detta märks tydligt då gymmen får tillsätta extra personal för att klara det ökade trycket.

– Det är bra för folk att börja träna, men det brukar inte hålla länge, nyårslöften är till för att brytas. I mars brukat det dö ut igen, säger Elvira Karlsson som tränat länge.

Eva Hermansson, platschef på ett gym i centrala Halmstad, ser positivt på det nya tillskottet av medlemmar.

– Vi märker att det blir nya medlemmar självklart, plus att många gamla medlemmar kommer tillbaks. Många går åt hårt i början så det är viktigt att man tänker igenom det innan, säger hon.

Hon får medhåll från psykoterapeuten Lena Simonsson som menar att man inte ska gå för fort framåt. Orsaken är att risken för att bli besviken ökar. Det gäller att skapa sig realistiska mål som man kan klara av.

– I grunden handlar det om att man inte är nöjd med sig själv. Man måste vara realist och tänka vad kan jag klara av, säger Lena Simonsson som är legitimerad psykoterapeut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".