Christer Bengtsson i Åkulla Skidallians hoppas att åtminstone ett kort skidspår ska vara åkbart till helgen. Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio.

Snö i skidspåren i Halland

1:57 min

Nu vädrar skidåkarna morgonluft. Nu när kylan har slagit till, åtminstone för ett par dar, så kan alla som gillar att åka skidor hoppas på att få åka åtminstone på konstsnö.

För nu har snökanonerna dragit i gång, och här i Halland handlar det bland annat om Ätrans IF och i Åkulla, dit reportern Magnus Hagström har begett sig.

– Sen i går eftermiddag har det varit mellan sju och nio grader kallt. Kylan håller fortfarande i sig och förhoppningsvis något dygn framöver, säger Christer Bengtsson från Åkulla skidallians.

I mitten på förra veckan bestämde sig Åkulla skidallians för att dra igång kanonerna när de såg i långtidsprognoserna att kylan var på väg.

– Men vi får bara till en liten del av vår totala slinga. Det kanske bara blir en slinga på 700 meter som vi kan få till med denna snön, säger Christer Bengtsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista