Foto: Björn Olsson/Scanpix

Handbollstränaren Ulf Sivertsson lämnar Drott

"Finns inte så många klubbar i landet"
1:34 min

Handbollstränaren Ulf Sivertsson lämnar Drott efter säsongen för att bli tränare i elitseriekonkurrenten HK Malmö de kommande tre säsongerna.

Där ersätter han Magnus Andersson, som går till bundesligalaget Göppingen efter säsongen.

Under Sivertssons fem år i Drott har klubben gått till två SM-finaler och tog SM-guld förra säsongen.

"Det är med stor stolthet jag tillträder som huvudtränare för HK Malmö. Klubben har som långsiktig målsättning att vara med och kämpa om SM-medaljerna varje år, det känns skönt att verka i en klubb som har lika stora ambitioner som jag själv har", säger Sivertsson i ett pressmeddelande.

Malmös ordförande säger att han tror att med Sivertssons ledarskap och erfarenhet kan klubben fortsätta att utveckla spelare och organisationen.

Jarl Elmgren som är herransvarig i HK Drott säger på klubbens hemsida att Ulf har gjort ett mycket bra arbete sedan han kom tillbaka till föreningen inför säsongen 2009/2010, men fem år är en ganska lång tid och det är naturligt att diskutera en förändring.

– Arbetet med den nya organisationen kring vårt A-lag inför nästa säsong har redan startat och vi återkommer med mer information framöver, säger Elmgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".