Foto: Drago Prvulovic/Scanpix.
Diego & Rennerfelt

Rikard Diego: De som inte skänker panten är dåliga människor

"De borde skämmas"
9:31 min

Lyssnarna reagerade när Rikard Diego tyckte att de som inte skänker bort pengarna de får för sina pantade flaskor är dåliga människor.

Inlägg efter namn P4 Halland.

Onsdagens avsnitt av Diego & Rennerfelt handlade om återvinning. Och det som väckte starkast reaktioner var diskussionen om pantpengar.

Det handlar om den där gula knappen där du har möjlighet att skänka dina pengar för pantade flaskor till välgörenhet.

– Där måste man väl ändå säga att om man inte trycker på den knappen, är man inte lite en dålig människa då, det kan man väl ändå slå fast, tyckte Rikard.

Någonting som flera lyssnare reagerade på.

"Nu tycker jag ni var orättvisa, det finns många i vårt land som lever på gränsen, existensminimum m.m och alla arbetslösa då kan panten betyda mycket för att få ihop det i slutet av månaden, så för många är det inte tänkbart och trycka på den knappen."

"Ska jag skämmas för att jag tar mina pantpengar?"

"Jag behöver dem faktiskt själv! När det gäller att skänka pengar så är det så mycket mygel och når ofta inte dem som verkligen behöver det."

Håller du med Rikard eller var det helt fel att säga så? Lyssna på intervjun genom att trycka på ljudknappen här ovanför och avgör själv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".