Ett av de allsvenska nyförvärven Elin Sandgren, Kungsbacka DFF. Foto: Jonna Burén

Allsvensk satsning med allsvenska spelare

"Vi vinner och går upp"
1:13 min

Kungsbacka DFF laddar för en ny säsong. Det blev ju stolpe ut för tjejerna förra året när de kom tvåa och Halmia tog kvalbiljetten till Allsvenskan. Men det är nytt år och nya möjligheter att vinna och för Kungsbacka DFF finns det bara ett slutresultat av den kommande säsongen.

– Vi vinner ju så klart och går upp, säger Maria Johansson, mittback i laget.

Kungsbacka DFF presenterade målsättningen och laget under onsdagkvällen, innan de gick ut och tränade.

Förra året var det så nära det kunde bli när tjejerna kom tvåa, sex poäng bakom Halmia, som knep kvalplatsen till Allsvenskan. Men i år ska det gå hela vägen, säger tjejerna. Förutom extra träning och ännu mer fokus har klubben också värvat spelare från allsvenskan. Ett av nyförvärven är Sofia Karlsson, mittback, som var lagkapten i Jitex förra säsongen. Den andra är Elin Sandgren, mittfältare, och hon har spelat sex säsonger i allsvenskan för Jitex. 

– Jag tror att jag kan tillföra rutin, sen är jag en bollvinnare och löper mycket, säger Elin Sandgren. 

En av anledningarna till att de vinner i år, enligt Maria Johansson, är att de har en bra trupp, men sen finns det en annan avgörande sak. 

– Det är ett gäng med vinnarskallar, det kommer man långt på. 

Reporter Jonna Burén
jonna.buren@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".