Elisabeth Blide, chefredaktör på Norra Halland Foto: Göran Frost/SR Halland

Fortfarande efterfrågad tidning

7:50 min

När så gott som alla tidningar brottas med allt tunnare prenumerantled och blekare annonsintänkter, så har Norra Halland inga svårigheter att sälja såväl sin såväl papperstidningen som annonsplats.

Tidningen kommer ut två dagar i veckan och har under senare år ökat sin upplaga. Chefredaktör och VD Elisabeth Blide är optimistisk inför årets TS-siffror, som kommer om en dryg månad:

– Förra året hade vi plus trehundra ex, och jag vill inte föregå årets TS-siffror i slutet av februari, men vi håller vår upplaga, det gör vi!

Norra Halland hade 2012 en upplaga på 9.300 exemplar. I augusti förra året brann tidningens nyrenoverade lokaler på Storgatan i Kungsbacka, av allt att döma på grund av en pyroman. Men redaktionen kunde snabbt flytta till nya lokaler centralt i stan, och man fortsätter att locka nya prenumeranter.

– Vi har en del i de nya områdena i Kungsbacka, som kanke inte känner till norra Halland så väl och som vill läsa om det, och så har vi en del tidigare prenumernater som vill ha tidningen igen, säger Sonja Vos som tar emot  beställningar på tidningen. 

I höstas krävde Presstödsnämnden att Norra Halland ska betala tillbaka 700.000 kronor tidningen fått för mycket i distributionsstöd. Det har överklagats av tidningen, som vill ha frågan bättre belyst - och både tänker och säger sig kunna betala tillbaka om så ändå blir fallet, enligt Elisabeth Blide.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista