Öresundstågen vänder i Laholm. Foto: Anna Nyberg/Sveriges Radio

Tågurspårning söder om Halmstad

1:06 min

Tågtrafiken står still på järnvägen mellan Halmstad och Laholm efter en utspårning vid sextiden på måndagsmorgonen. Öresundståget körde in i en snövall norr om Laholm och spårade ur. 

Tågtrafiken Laholm – Halmstad ställs in till tisdag morgon.

– Det var ett av Veolias tåg som körde in i en snödriva. Det har varit ganska mycket snödrev och tåget halkade av spåret, säger Peter Berman från Trafikverket.

Ingen av de 18 passagerarna ombord skadades i samband med olyckan.

– Tåget står ändå hyfsat till, så att det var lätt att evakuera, förklarar Peter Berman.

Tågen har ersatts med bussar på sträckan. Trafikverket vet inte hur länge det kommer att ta att lyfta upp tåget på rälsen igen. Prognosen är att det ena spåret kan öppnas igen först på tisdagsmorgonen.

– Det har snöat en del och i och med den kraftiga vinden, som gör att det driver upp snö, låg det lite för mycket snö på spåret.

– Det man gör nu är att man plogar den här sträckan för att få igång tågtrafiken. Sen måste man få bort det här tåget som står på sniskan, säger Peter Berman från Trafikverket

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista