Clara Englund från Varberg. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio

Ulf Lundells musiker klev in i studion med Clara Englund

"Jag lärde mig spela med känsla"
11 min

För ett år sedan klev varbergsmusikern Clara Englund in i studion för att spela in sin debut-EP. Med sig hade hon prominenta musiker som Janne Bark och Jens Frithiof. I höstas kom resultatet ut på Spotify och nu drömmer Clara om ett helt album.

– Det var väldigt nervöst att ge ut debut-EP:n, men väldigt roligt också. Det är nåt jag har jobbat på väldigt länge, en av låtarna skrev jag när jag var fjorton, säger Clara Englund.

Just när Clara Englund var i startgroparna för att spela in visade det sig att Ulf Lundells proffsmusiker var i krokarna för att spela in med en annan artist. Och det var ju inte så mycket att säga när producenten Fredrik Larnemo frågade om hon ville spela in med Janne Bark & co.

– Så det blev en heldag när vi spelade in. Det var jättehäftigt!

Kunde du lära dig nåt av de där gubbarna?

– Absolut! Jag är själv inte så skolad på gitarr och sång, så jag spelar väldigt fritt. Och de bara hängde på. Jag lärde mig verkligen att spela med känsla. Jag var helt fascinerad av hur de snappade upp allting jättesnabbt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".