1 av 2
2 av 2
Henrik Hellström, regissör från Falkenberg. Foto: Christine Olsson/TT.

Premiär för Henrik Hellströms nya film "The quiet roar"

3:52 min

Hyllade regissören Henrik Hellström från Falkenberg har bråda dagar. Imorn är det premiär för hans andra långfilm "The quiet roar" på filmfestivalen i Rotterdam.

– Det är jätteskönt att äntligen ha premiär. Det är bra för filmen att den får visas på en så bra festival som Rotterdam, säger Henrik Hellström.

Filmen handlar om 68-åriga Marianne som är döende i cancer. Hon får valet att drömma sig bort i en fantasivärld genom tid och rum med hallucinogena droger.

– Hon för en möjlighet att möta sig själv som ung, att göra ett retrospektiv av sitt liv.

Vem vill du berätta den här historien för?

– Filmen ska vara som en varm filt för en orolig själv. Det ska finnas en möjlighet, ett trovärdigt förslag för hur man kan hantera en kris. Så om någon befinner sig i Mariannes situation tror jag att det kan bli en väldigt stark filmupplevelse.

Efter visningen i Rotterdam ska filmen sedan ha svensk premiär på Göteborgs filmfestival där den tävlar om Dragon Award Best Nordic Film, ett av världens största penningpris inom film.

– Sedan har vi svensk biopremiär den 11 april. Då kommer den förstås visas i Halland också.

Hellström har tidigare hyllats för sin långfilmsregidebut "Man tänker sitt" som kom 2009. Dessutom har han gjort dokumentären "Broder Daniel forever" om det kultiga popbandet från Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista