Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Inte en enda berusad i polisrazzia

1:15 min

I en omfattande kontroll av 535 fordon på vägarna i södra Halland upptäcktes inte en enda förare som var berusad av alkohol. Kontrollerna genomfördes av ett femtiotal poliser, helikopter, hundförare och gränspolis.

Polisen gjorde natten till onsdagen en mycket omfattande kontroll av fordon i södra Halland längs motorvägen. Under fem timmar kontrollerades all trafik på vägarna i norrgående riktning.

Ett 50-tal poliser, hundpatruller, helikopter, personal från tullen, gränspolisen och från polisen Laholm, Ljungby och Kulla Bjäre jobbade tillsammans.

Natttens trafikrazzia är den största som polisen har genomfört hittills i Halland. Enligt polisen handlar det om att markera närvaro för att ta kriminella på bar gärning.

– Det ger en brottsförebyggande effekt när polisen dyker upp var som helst och när som helst och gör så här stora kontroller, säger Mikael Eliasson, närpolischef i Laholm.

Inga rattfyllerister påverkade av alkohol påträffades under nattens trafikkontroll, men tre personer misstänka för drograttfylla åkte fast. Bland annat utfärdades även tio ordningsböter för slarv med bilbälte och brister på fordon och tre personer misstänks för brott mot knivlagen efter den omfattande razzian.

Trafikanter i norrgående riktning på E6 stoppades vid rastplatsen i Snapparp, och för att ingen skulle ta sig in i Halland på andra vägar fanns också kontroller på riksväg 24 vid länsgränsen till Skåne och på riksväg 15 från Småland.

 Enligt närpolischefen i Laholm, Mikael Eliasson kan Hallands trafikanter räkna med att stöta på liknande trafikkontroller även i framtiden.

– Det kommer man absolut att kunna förvänta sig. Och även i mindre skala när man passerar dom här gränstrakterna mellan Halland, Kronoberg och Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista