Alexander Larsson (i mitten) tillsammans med huvudrollsinnehavarna Hanna Lindblad och Karl Dyall. Foto: Promotionbild.

Flashdance på musikalscen trettio år efter filmpremiär

10 min

Nästa vecka är det Skandinavienpremiär för musikalen Flashdance i Stockholm. Och på scen hittas bland annat halmstadkillen Alexander Larsson.

– Vi går utanför ramarna. Här behövs folk som både kan skådespela och dansa bäst i Sverige. Det ska bli en extraordinär musikal, sade producenten Bosse Andersson till TT Spektra när han avslöjade nyheten att musikalen skulle sättas upp.

Alexander Larsson spelar rollen som Joe, och han kan i allra högsta grad både skådespela, dansa och sjunga. Och för att underhålla sina kunskaper behöver han ägna sig åt en hel del fysisk träning.

– Det gäller att hålla sig ung, det är det viktiga. Jag tar inga särskilda dansklasser eller sånglektioner, men för att jag ska orka och klara av att jobba med det här så måste jag hålla kroppen i form med träning och bra mat, säger Alexander Larsson.

Larsson är uppvuxen i Harplinge utanför Halmstad, och han under de senaste femton åren i musikalbranschen stått på scen i ett antal olika uppsättningar. Som Hairspray, Fame!, West side story och Cats. Han har fått chansen att jobba ihop med en mängd stora, svenska musikalstjärnor genom åren.

– En av mina förebilder är Karl Dyall som jag dessutom jobbar med just nu, han är 46 år och i bättre form än vad jag är!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista