1 av 2
Webbsidan Välja skola är klar nästa vecka. Foto: Annika Selin/ Sveriges Radio
2 av 2
Amanda Sundholm, Frida Poulsen, Filippa Tagesson och Fatma Abuood på Lagaholmsskolan är positiva till den nya sajten. Foto: Göran Frost/sveriges radio

Alla skolor kan nu jämföras på Skolverkets nya unika sajt

Nästa vecka öppnar Skolverket en ny webbplats på internet där föräldrar och elever kan jämföra olika skolor med varandra. Sajten är unik eftersom den täcker både grund- och gymnasieskolor.

Frida Poulsen, Filippa Tagesson och Fatma Abuood som går i nian på Lagaholmsskolan i Laholm tycker att det verkar vara en bra satsning. De kommer att gå in och titta på den.

Webbplatsen finns redan på nätet, men den är inte klar ännu. På torsdag nästa vecka ska den vara helt klar. Lisa Tönus arbetar som webbutvecklare på Skolverket och hon är en av projektledarna bakom sajten.

-- Man kan hitta resultat för elever, betygsresultat, resultat på nationella prov, hur många som fått godkänt i alla ämnen, du kan se lärartäthet och exempelvis om lärarna har utbildning. Tanken är att webbplatsen ska vara ett stöd till elever och föräldrar när man väljer skola, säger hon.

Enligt projektledaren Lisa Tönus har informationen som finns på webbplatsen efterfrågats av elever och föräldrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista