1 av 2
Christel Lood, Mikaela Waltersson, Maj-Inger Sunesson, Gunne Björhag-Dernestål. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio
2 av 2
Boendet ska ligga på Söderlingsvägen 6. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio

Nytt boende för hemlösa i Halmstad

1:09 min

På fredagen blev det klart att ett boende för hemlösa kommer att öppnas i Halmstad. Det är kommunen som samarbetar med Halmstads kristna råd.

– Halmstad kristna råd kommer att driva en verksamhet som riktar sig mot hemlösa som kommer att finnas dygnet runt och året runt i lokaler som kommunen står för. Och jag är jätteglad att vi har kommit fram till detta, säger moderaten Mikaela Waltersson som är ordförande för socialnämnden i Halmstad.

Nu blir det en utökad verksamhet på Söderlingsvägen i Halmstad. Till en början rör det sig om tio platser som så småningom kommer att utökas till 20 platser.

– Dels får vi större lokaler, nyrenoverade, funktionsenliga och vi kommer att ha öppet fler dagar. Och vi kommer att ge dem möjlighet att komma ett steg närmare ett eget boende, säger Maj-Inger Sunesson som är ordförande i Halmstads kristna råd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista