Ulf "Tickan" Carlsson möter Åsa Carlsson på P4 Hallands mini-pingisbord. Foto: Therese Wahlgren / Sveriges Radio

Räcker Åsa och "Tickans" samarbete till veteran-guld?

3:44 min

Halmstad Arena invaderas i dagarna av flera hundra människor mellan 30 till 85 år med kortkorta shorts och ett pingisracket i handen. Från torsdag till och med söndag pågår nämligen Veteran-SM i pingis i Halmstad med uppåt 500 tävlande. Ett av dom mest meriterade paren i tävlingen är Halmstadhoppen Åsa Carlsson och hennes fästman Ulf "Tickan" Carlsson.

"Tickan" har inte varit aktiv spelare på ca 20 år och Åsa lade av i början av 2000-talet, så frågan många ställer sig inför premiären idag är nog: "vem är mest i form?"

– Det är nog jag, säger Åsa Carlsson. Fysiskt i alla fall.

– Åsa har ju spelat lite seriespel och tränat lite mer än jag gjort, så hon är nog bättre och får dra det tunga lasset, säger Ulf "Tickan" Carlsson.

Anledningen till att de ställer upp som parhästar i mixeddubbel är delvis för att tävlingen hålls i deras hemstad.

– Vi är nog tvingade. Eftersom tävlingen går i Halmstad så kände vi att det här ska vi göra för klubben, säger Åsa Carlsson. Men sen tyckte vi också att det var en rolig grej, eftersom det var 20 år sedan vi vann det "riktiga SM" i mixeddubbel. Så det är ett 20-års jubiléum kan man säga.

– Hornen växer säkert när man kliver in och ska spela, säger Ulf Carlsson. Så är vi ju funtade och det är kanske därför man kom så långt i sin karriär.

Lyssna på matchen mellan Åsa och Ulf på mini-pingisbordet genom att klicka på länken nedan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista