1 av 3
Jubel hos Hylte/Halmstads volleybolltjejer. Foto: Lotta Zsoldos Sveriges Radio
2 av 3
Daniele Kovac Da Lima i Hylte/Halmstad i aktion. Foto: Lotta Zsoldos Sveriges Radio
3 av 3
Glädje hos spelarna i Hylte/Halmstad. Foto: Lotta Zsoldos/Sveriges Radio

Dubbla segrar för Hylte/Halmstad

"Vi har så bra anfallare"
1:13 min

Hylte/Halmstad besegrade Sollentuna två gånger om på söndagseftermiddagen. Först vann damerna med 3-1 i set. Herrarna följde upp detta med att vinna sin match med 3-0.

I den inledande matchen var det dock gästerna som inledde bäst men när väl H/H fått upp farten var laget omöjligt att stoppa. Omöjligast av alla denna eftermiddag var Daniele Kovacs de Lima  som stod för 24 poäng.

De två inledande seten var mycket jämna och Hylte/Halmstad hade svårt att få igång sitt vägvinnande spel. Kanske berodde det på kylan i Örnahallen. -Man skall inte skylla på det, men det är svårt att komma igång, sa Victoria Larsson efter matchen.

De två avslutande seten var dock Hylte/Halmstadsdominansen stor och laget visar att det är värt sin plats i toppen av serien.


Elitserien Herrar

Hylte/Halmstads herrar hade inga större bekymmer med att vinna sin match. Laget vann med 3-0 i en match som var slut på en dryg timma. I slutet av matchen passade laget på att låta avbytarna få mycket speltid men det påverkade inte spelet särskilt mycket utan laget vann komfortabelt.


För Falkenbergs herrar gick det sämre på söndagen. De förlorade borta mot Linköping med 3-0 i set. Laget uppträdde svagt i de inledande två seten. I det tredje hade laget ledningen och borde avgjort det till sin fördel men ingen av spelarna vågade kliva fram för ett avgörande. Istället vann Linköping setet med 26-24.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".