Flera olyckor och mycket halt väglag i Halland, främst i Falkenbergstrakten. Foto: Lyssnarbild

Svår halka orsakar stopp på E6:an

1:21 min

Det har varit stora problem i trafiken under dan – inte minst på E6:an, där halkan har orsakat stopp i trafiken. Yrkeschaufförer som hört av sig till P4 Hallands tycker att halkbekämpningen har blivit sämre.

Har halkbekämpningen blivit sämre? Tyck till här!

Flera chaufförer som har tagit kontakt med P4 Halland, tycker att halkbekämpningen har blivit betydligt sämre på E6. Men har den verkligen det? Vi frågade Lennart Helsing på Trafikverket som menar att det inte stämmer – att halkan bekämpas som vanligt.

– Det är naturligtvis lätt att tycka det en sån här dag när det är såna besvär. Det är nederbörd och så blåser det.

– Det hinner bli halt innan man rycker ut med saltbilar och det är rätt långa sträckor, säger Lennart Helsing på Trafikverket.

På måndagseftermiddagen var det stopp i båda riktningar på E6 efter att en lastbil ställt sig på tvären. Trafiken dirigerades om mellan avfarterna Morup (52)-Falkenberg C.

För aktuellt trafikläget se senaste nytt från Trafikredaktionen.

Under måndagsförmiddagen har det varit helt stopp i trafiken på E6:an förbi Falkenberg. Dels har en bil kört in i mitträcket, dels har en lastbil och två personbilar krockat.

En kombination av fläcksvis blankis och snövallar i den hårda vinden gör väglaget på E6:an är mycket besvärligt runt Falkenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista