Arkiv. Ulrika Persson protesterar tillsammans med bland andra sin son för att Frennarps byskola ska få vara kvar. Foto: Sveriges Radio

Klart för Frennarps byskola

Johansson (S): "Mycket glädjande"
1:33 min

Frennarps byskola får vara kvar som skola, däremot försvinner förskoleverksamheten därifrån. Det beskedet gavs efter ett heldagsmöte med barn- och ungdomsnämnden i Halmstad i dag.

– I dag har nämnden fattat beslut – mycket glädjande. Till vår glädje och Frennarps glädje, att Frennarps byskola ska vara kvar, säger Kristina Johansson (S) som är vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Protesterna har varit många mot förslaget att lägga ner Frennarps Byskola i Halmstad och istället låta lokalen bli en förskola.

Det har funnits ett förslag från tjänstemännen som röstades ner av nämnden som istället valde att behålla Frennarps byskola.

– Jag är mycket lättad och glad. Vi föräldrar har sedan oktober kämpat för att behålla vår byskola, säger Henrik Östlund talesperson för den föräldragrupp som bildats för att rädda Frennarpsskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".