Foto: Pontus Lundahl/TT

Harplinge-tjejerna kan inte träna

1:25 min

20 fotbollssugna tjejer i Harplinge kan inte träna fotboll den här säsongen. De har fått tid redan kl 17 på konstgräsplanen och så tidigt kan ingen tränare ställa upp.

– Nu blir det på viset att det här laget får väl hitta på något annat istället, säger Stefan Andersson är en av föräldrarna.

Tidigare har flickorna som är mellan 14 och 16 år haft en tränare som kunnat ställa upp från klockan 17 men han kan inte det längre. Och att hitta någon annan som ställer upp så tidigt verkar omöjligt. En del av flickorna kommer dessutom från Steninge, Haverdal och Gullbrandstorp och måste åka buss.

Att det rör sig om flickor har inte spelat in. Även pojkar har fått problem med tider. Enligt Stefan Andersson har de fått klara besked från kommunen.

– De bara säger att så här är det nu. Vi prioriterar seniorerna från halv sju och framåt, säger föräldern Stefan Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista