Jörgen Warborn, kommunstyrelsens ordförande i Varberg. Foto: SR Halland

48 kandidater till chefsjobbet på förvaltningen - ingen dög

1:22 min

48 kandidater räckte inte för att utse en ny chef för Kultur- och fritidsförvaltningen i Varberg. Istället har kommunstyrelsen beslutat att Kristina Hylander ska vara tillförordnad chef tills en ny fast chef tillsätts.

Jörgen Warborn, kommunstyrelsens ordförande i Varberg, menar att det inte har med förvaltningens historia där flera chefer lämnat de senaste åren och att kraven därför skulle ha skärpts.

– Det som har hänt i historian tror jag inte ligger bakom här, utan vi ser utmaningar att rekrytera på flera andra positioner också, säger Jörgen Warborn, kommunalråd i Varberg.

Det har varit stormigt kring kultur- och fritidsförvaltningens chefsposition. Tre chefer på raden sparkades, och den senaste personen som hade positionen, Anders Ramsby, sade själv upp sig av egen vilja i somras.

Och efter det följde en ny rekryteringsprocess. 48 kandidater sökte tjänsten, men nu blev det klart att ingen av dem dög som chef för Kultur- och Fritidsförvaltingen i Varberg. Ledningsgruppen i förvaltningen, politiker i nämnden och dom fackliga organisationerna har inte lyckats enas om en kandidat.

Nu kommer Kristina Hylander att gå in som tillförordnad chef i ett halvår medan kommunen letar vidare efter en ny chef. Har kommunen för höga krav på sin nästa chef på grund av dom tidigare problemen som varit?

– Det är väl osäkert hur det är i det fallet. Jag tror inte att det nyttjar någon att gå in i den diskussionen. Men rent generellt så är det alltid en utmaning att rekrytera rätt chefer, säger Jörgen Warborn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista