Barn utan skridskor kommer kunna låna av skolan i Laholm. Foto: Anders Wiklund/TT.

Skolbarn får skridskor av banken

"Vi tänkte att så här ska det inte vara"
2:49 min

När Lars-Göran Persson, vd på Laholms sparbank fick veta att skolklasser i kommunen ställde in skridskoutflykter på grund av brist på skridskor fick han en idé.

– När vi fick veta att det finns skolbarn som saknar skridskor så tänkte vi att så ska det inte vara. Då tog vi ett beslut om att köpa in 150 par skridskor i storlek 27 till 36 och skänka till alla skolor i Laholms kommun, säger Lars-Göran Persson.

Alla skolor med elever i förskoleklass till sexan kommer få del av de sprillans nya skridskorna. Men eftersom de inte har större storlekar än 36 så uppmanar Lars-Göran Persson kommuninvånarna att vara med och bidra.

– Har du skridskor liggande hemma i större storlekar så kom in med dem till banken så köper vi dem och delar ut dem till skolorna också. 100 par hoppas vi kunna köpa in i större storlekar, säger Lars-Göran Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".