Håkan Ström var förvaltningschef på teknikförvaltningen fram till januari i år. Magnus Hagström/Sveriges Radio

Turbulent på teknikförvaltningen i Kungsbacka

1:25 min

P4 Halland har tagit del av den utredning som har gjorts om samarbetsklimatet på teknikförvaltningen i Kungsbacka.

Det har varit turbulent på teknikförvaltningen i Kungsbacka under flera månader. Personal har vittnat till tidningar om det dåliga arbetsklimatet. Det hela började med att en tidigare chef, Lars Björkman, fick sluta som chef på trafikavdelningen efter att han kritiserat andra chefer för att de inte skött sin tidrapportering.

Han har blivit omplacerad – och det var efter det som kritiken tog fart på riktigt.

Kommundirektören bestämde då att det behövdes en utredning för att se hur det fungerade på teknikförvaltningen.

Härom veckan berättade kommunen att högsta chefen för förvaltningen för teknik Håkan Ström var tvungen att lämna sitt jobb. Han slutade den förste februari och istället är det Staffan Hellström som är chef för förvaltningen.

Och nu kom alltså utredningen som just rekommenderar att förvaltningen gör förändringar i ledningen och det omgående. Inom tre månader ska de också starta en dialog mellan politikerna, medarbetarna och ledningen.

Det behövs också en gemensam värdegrund som till exempel ska innehålla såna saker som gott bemötande och möjligheter till inflytande. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista