Däcksgunga. Foto: Janerik Henriksson / TT.

Full fart på nya lekplatsen

1:36 min

Nu har Kungsäter fått en ny lekplats, och köerna ringlade långa för dom omkring 80 barnen som kom för att prova klätterställningarna, instrumenten och det som Viktor och många andra barn längtat efter: den nya linbanan.

80 barn från skolor och förskolor i Kungssäter provade den nya lekplatsen som invigdes idag. Kommunen har betalat runt en miljon för den nya lekplatsen vid Botavägen och Maja Moberg, som är landskapsartiket och projektledare för lekplatsen är nöjd med val av plats att bygga lekplatsen på.

– Det är en så fin plats med en ekdunge och en utsikt mot en liten damm och så, så man vill utnyttja den här naturpotentialen som finns. Och det är tänkt att inte bara barn ska kunna vara här, utan även vuxna, säger Maja Moberg.

På lekplatsen finns förutom gungor, klätterställningar, sandlådor och en linbana även instrument som barnen kan leka med.

– Det är för att göra en lekplats för alla helt enkelt. Har man dålig syn eller funktionshinder på något annat sätt som hindrar en från att se och röra sig så kan man ändå uppleva ljud och känslan av att spela, säger Maja Moberg, arkitekt och projektledare för lekplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista