Landskapsarkitekten Anna Melin håller i projektet med upprustningen av Linehedsparken i Halmstad. Foto: Lars Salomonsson/Sveriges Radio

Linehedsparken i Halmstad görs mer attraktiv

1:34 min

Halmstads största bostadspark Linehedsparken upprustas nu rejält. Arbetet inleddes redan förra året, men så fort vintern är förbi ska mycket mer göras.

– Den behöver ett ansikslyft och så kunna erbjuda boende och besökare mer aktiviteter och upplevelser, säger Anna Melin som är landskapsarkitekt och håller i projektet:

En amfiteater har funnits i parken från allra första början men knappast använts, eftersom den inte varit särskilt tillgänglig. Men nu är den det och får senare i vår också elektricitet som gör det möjligt att ljussätta scenen och använda högtalare.

Ett utegym och en liten motionsslinga blir det också och så kommer över hundra olika sorters träd från hela världen att planteras. Utöver det ska det finnas fler bänkar, bord och grillplatser i parken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista