Elever är på plats i klass 6 i Torups skola. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio

Edenholm: (S)-möte om Hylteskolor följer inte demokratiska regler

1:43 min

Socialdemokraternas eget initiativ till ett möte om neddragningarna inom skolan följer inte de demokratiska regler som kommunen har, tycker Tommy Edenholm från Kommunens väl.

Skolledningarna på Örnaskolan i Hylte och Torups skola varnar för att de besparingskrav som finns på skolorna och förskolorna kan leda till kraftig neddragning i personalstyrkan.

Detta fick Socialdemokraterna att bjuda in till samtal över partigränserna om skolekonomin i Hylte.

– Det här följer ju inte de demokratiska regler som vi haft tidigare. Vi har ju inte haft en möjlighet att behandla det här i nämnden, utan det här är nånting som Socialdemokraterna har initierat, säger Tommy Edenholm från Kommunens väl som är ordförande i Barn och ungdomsnämnden i Hylte och fortsätter:

– Som fritidspolitiker är det inte alltid lätt att få en budget att bli helt korrekt överallt. Jag tycker att vi har varit rätt duktiga att lyssna på våra verksamhetsansvariga när de kommer in med sina olika konsekvensbeskrivningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista