Falkenberg vann volleybollderbyt

1:33 min

Falkenbergs VBK vann en klar seger i länsderbyt i herrarnas elitserie i volleyboll mot Hylte/Halmstad. Det blev 3-0 med mersmak och setsiffrorna talade sitt tydliga språk, 25-15, 25-18 och 25-14.

Inför en storpublik i Falkhallen, 969 åskådare, vann Falkenberg seriefinalen mot Hylte/Halmstad med 3-0 och setsiffrorna understryker hemmalagets dominans, 25-15, 25-18 och 25-14. Falkenberg servade bra och överhuvudtaget stod man för ett utmärkt anfallsspel medan Hylte/Halmstad hade stora svårigheter med att försvara sig. Ett litet hopp fanns för gästerna när man ledde med 13-9 i andra set, men ganska omgående var Falkenberg i kapp till 14-14 och då försvann möjligheten för Hylte/Halmstad, som fick klara sig utan Bradley Hammerling och Rickard Ahlund.

Främste poänggörare i Falkenberg var Linus Tholse med 17 poäng, medan Stephen Nash i Hylte/Halmstad svarade för 11 poäng. Falkenberg leder fortfarande herrarnas elitserie, tre poäng före Hylte/Halmstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista