Pelletslagret efter branden. Byggnaden kommer förmodligen att rivas enligt brandkåren. Foto: Johan Sundström / Sveriges Radio

Okome Träindustri producerar trots branden

0:48 min

Redan i morgon fortsätter produktionen på Okome Träindustri trots branden som startade vid nio-tiden i fredags kväll. Då brann lagret för kutterspån som totalförstördes i branden.

Redan i morgon fortsätter produktionen på Okome Träindustri trots branden som startade vid nio-tiden i fredags kväll. Lagret för kutterspån brann ner och det blev en del vattenskador på maskiner i industribyggnader bredvid lagret som brann. Enligt Sven-Erik Dahlgren som är delägare till Okome Träindustri, kommer skadorna snart att vara åtgärdade.

– Större delen av personalen de gör sina ordinarie arbetsuppgifter på måndag. Det är ingenting som påverkar på hela sågproduktionen som kommer att gå för fullt. Så det enda som påverkas är huvudproduktionen och pelletsproduktionen som kommer att ligga still i några dagar tills vi har tagit hand om hur vi ska lösa kutterspånen, säger Sven-Erik Dahlberg.

Vad rör det sig om för materiella skador, hur stora värden har förstörts?


– Det är väldigt svårt att säga, men det handlar väl i storleksordningen av ett par miljoner.

Har ni fått någon information om varför branden startade?

– Nej det vet vi inte, säger Sven-Erik Dahlberg.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista