Halmstad inför kommunala bud

1:37 min

Nu ska det blir lättare att rösta i Halmstad. Det är valnämnden som fattat beslut om att införa kommunala bud i årets val. Förhoppningen är att öka valdeltagandet hos äldre som kan ha svårt att ta sig till traditionella vallokaler.

Valnämnden i Halmstad satsar nu på kommunala bud inför super-valåret 2014. Hoppet är att öka valdeltagandet bland äldre som kan ha svårt att ta sig till de traditionella vallokalerna.

-- Det är två team som får i uppgift att under hela förröstningsperioden åka runt på olika instutitioner och ge de boende möjlighet att lägga sin röst. På så vis kan vi öka valdeltagandet även i den här gruppen av människor, säger Bertil Alhult, ordförande i valnämnden.

Tidigare har man besökt olika äldreboenden och institutioner under en timma, dagen innan valet, för att samla in röster. Det är dock få som tagit chansen. Därför satsar man nu på kommunala bud som ska erbjuda fler chanser under förröstningsperioden.


– De kommunala buden kommer att finnas ute två till tre gånger under den här perioden på respektive boende, säger Bertil Alhult.

Vilka institutioner kommer ni att beöka?

– I princip alla äldreboenden och servicehus som vi har här i stan. Vi har en lista på ett 30-tal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista