1 av 2
Hannah Christensson från Halmstad är kostymör och kostymassistent. Foto: Privat
2 av 2
Tillsammans med två kollegor driver hon Göteborgs kostymförråd. Foto: Privat

Hjälp Hannah hitta gamla bandtröjor!

4:09 min

I mars drar inspelningarna av Peter Birros nya tv-serie "Viva Hate" igång. Serien handlar om Göteborgs musikscen från 90-talets gryning och Hannah Christensson - kostymör och kostymassistent från Halmstad - för nu en intensiv jakt på t-shirts med bandtryck från den tiden.

– Det ska vara musikband, alltså band som var poppis på 80-talet eller lokala musikförmågor som tryckt upp en t-shirt, säger Hannah. The Smiths, Guns N' Roses och andra band som var poppis då.

Kostymören Hannah Christensson har nyss avslutat sitt senaste projekt som kostymtekniker på föreställningen "Familjen Addams" på Lorenzbergsteatern i Göteborg. För några dagar sedan började hon arbeta med förproduktionen av Peter Birros nya tv-serie i tre delar.
Det innebär en hel del research i form av att titta på rock-konserter och tidningar från 80- och 90-talet.

– 1991 ska serien utspela sig så då gäller det att inte ha något tryckt -92, säger hon.

Hur går det för dig?

--Jag har haft mycket kontakt med folk, men de som har sparat de här klenoderna är ju mycket noga och väldigt glada över att ha dom kvar, så det krävs lite övertalningsförmåga, säger Hannah Christensson. Men dom existerar, dom finns på Ebay och Tradera så man får ligga på på nätet.

Bandtröjorna ska vara med i sekvenser där huvudrollsinnehavaren ska prova ett antal tröjor innan han går på en dejt.

– Men det är även stora statistscener där de är på rockklubbar och annat.

Hur tänker du kring tröjstorlekarna?

– Mycket ska sitta på statister och då får man ta de statister som passar. Annars söker jag små storlekar, det är ett gäng tonårskillar som spelar huvudrollerna.

Hör av dig till mig på mailadressen nedan om du har de t-shirts som Hannah söker!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista