King Osei Gyan är klar för HBK. Foto: Halmstad BK

King Osei Gyan klar för HBK

"En riktigt bra fotbollsspelare och en fantastisk person", tränaren säger Jens Gustafsson om nyförvärvet.

– Jag är väldigt exalterad och väldigt, väldigt glad. Jag har njutit av livet här den här veckan och samarbetet med laget och tränarna, säger King på HBK:s hemsida.

King Osei Gyan växte upp flyttade till USA från Ghana där han fick en framgångsrik fotbollskarriär som ledde till att Premier League-laget Fulham fick upp ögonen för honom.

Därefter blev han utlånad till Belgien i tre år och bodde senare även i Norge i tre år. Nu är han alltså klar för Halmstad.

– Vi har scoutat King oerhört noggrant och efter det valde vi att bekanta oss med honom på hemmaplan. Allt vi har hört har förstärkts. Han är en riktigt bra fotbollsspelare och en fantastisk person, säger tränaren Jens Gustafsson på klubbens webbsida.

– Han är taktiskt skicklig, väl skolad, kommunikativ och lite av en "tränare på planen". Dessutom tror jag att vi kan hjälpa honom växa ytterligare, på samma sätt som han kommer hjälpa oss, fortsätter Jens.

Tanken är att King ska bli lagets spelmotor, enligt HBK.

– Han är passningsskicklig och sätter tempot. Det vi kommer jobba med mycket nu är förståelsen och anpassningen till vårt försvarsspel, både disciplinmässigt och organisatoriskt, säger Jens Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".