Christoffer Andersson i Dead by April. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio

Dead by april släpper skiva: "Bättre än julafton"

5:26 min

Några månader försenat släpps metalpopbandet Dead by april sitt tredje album idag. Det är första skivan som Ullaredssångaren Christoffer Andersson är med på.

– Jag är så glad, så förväntansfull och lycklig måste jag väl ändå säga. Det är en härlig känsla, det var det redan när jag slog upp ögonen i morse. Det är bättre än julafton, jag har väntat det här så länge nu, säger Christoffer Andersson.

Plattan "Let the world know" skulle ha släppts i oktober, men av olika anledningar sköts släppdatumet fram. Det handlade bland annat om att bandets skivbolag ville bygga upp större promotion på större marknader. Det dröjde ändå till dagen innan släppdatumet innan skivan läckte på nätet.

– Jag fick lite mejl från folk som hade lyssnat på skivan igår redan, och jag såg en statusuppdatering på Facebook i natt där nån skrev "nu laddar jag ner nya DBA-skivan". Första tanken var väl "vafan", men sen tänkte jag att det var ju skönt att den inte kom ut förrän dagen innan releasen, säger Christoffer Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista